Benodigdheden

250 gram witte broodmix Allergento

100 gram bruine broodmix Allergento

150 gram woestijnmix Le Poole

14 gram gedroogde gist

20 gram suiker

200 gram gewelde rozijnen

500 gram bruiswater (1 flesje)

50-55 gram warm water

40 gram zachte roomboter

2 eieren

2 snuffen zout

7 gram psylliumvezels (Allergento)

Extra nodig

mengkom

Standmixer + vlinderhaak

IJslepel

Mok met water

Zonnebloemolie om in te bakken

Vergiet en keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen in heet water voor 15 minuten. Spoel af en laat uitleggen in een vergiet.
  2. Meng het bruiswater met het warme water. Samen zou het lauwwarm moeten worden
  3. Voeg de gist en suiker toe en laat 5 minuten staan
  4. Voeg de eieren, boter, zout toe en daarop de meelsoorten en psyllium vezelpoeder
  5. Mix voor 10 minuten op de hoogste stand in een stand-mixer met vlinderhaak. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen
  6. Verwarm ondertussen de oven op 50 C met een bakje water in de oven
  7. Mix in de laatste 2 minuten op de laagste stand de rozijnen erdoor.
  8. Dek de mengkom af met een doek en laat rijzen in de warme oven voor 1 uur. De oven mag uit wanneer deze warm genoeg is.
  9. Warm een ruime pan met zonnebloemolie op middelhoog tot zacht vuur.
  10. Na de rijstijd roeren we NIET door het deeg. Doop een ijslepel steeds in een glas met water en schep een bol beslag uit de de kom. Start aan de zijkant en niet in het midden. Op deze manier druk/schep je de lucht er niet uit.
  11. Laat steeds bolletjes deeg in de olie glijden. Bak er niet superveel tegelijk. De oliebollen hebben ruimte nodig omdat ze uitzetten en graag willen zwemmen 🙂
  12. Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet en serveer lekker met poedersuiker!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten